M Y R D A L S K O F T E

Tidlig i høst eller på sensommeren tok jeg på meg et strikkeprosjekt. Onkelen til kjæresten min skulle få seg strikkajakke. Navnet på kofta ligger i familien, men opphavet til kofta og navnet er ukjent. Mønsteret er gratis hos sandnesgarn. Ulempen var at mønsteret var opprinnelig er strikket med sandnesgarn sitt gammele peer gynt kamgarn og størrelsene er 8-10 år..... Jeg strikket i tynn merinoull og str xl! Så det var en jobb i seg selv å forstørre oppskriften til voksen størrelse. Men julegaven ble ferdig og det var målet mitt!

Under vises bilder fra strikkeprosessen.

Jeg startet på armene rundt 7.september i høst. Jeg visste denne ville ta mye tid og var konsekvent med å starte i god tid. Jeg brukte vel september måned på å strikke armene. Bolingen la jeg opp to ganger da jeg hadde bommet totalt på utregning av masketall første gang. Så fikk strikket nok vrangbord... Jeg brukte vel i alt 3 mnd på hele kofta. Jeg fikk den ferdig før eksamensperioden min startet og tok monteringen etter eksamen var overstått. Det var sånn jeg måtte gjøre det. Men det gikk og jeg ble ferdig både med tre eksamener og koften.

Mønster: Myrdalskofte fra Sandnesgarn

Oppskrift ligger gratis inne på sandnesgarn.no

Størrelse: XL

Garn: Tynn merinoull fra sandnesgarn

Mengde: 8 nøster lys grå. 5 nøster mørk grå.

Pinne: 2,5 og 3

Tilbehør: 7 knapper og bånd til å skjule maskinsøm på innsiden av knappestolpene

#strikker #strikking #sandnesgarn #kofte #hjemmelaget #håndstrikket #håndlaget #garn #strikkedilla #garndilla

Én kommentar

Iselin Renée

18.01.2017 kl.11:47

Så fin :)

Skriv en ny kommentar

Bodil Marie

Bodil Marie

23, Stokke

Velkommen til min lille strikkedagbok. Navnet er pga mitt elsk-hatforhold til mariusmønsteret! Les om det i eget innlegg :-) Kontakt: Mail: bodilmarie94@gmail.com

Follow

Kategorier

Arkiv

hits